رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل با موضوع مقابله با تهدید زیستی ترکیبی نفوذ آفت نباتی، آفلاتوکسین و ناقل بیماریزا در بندر نوشهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر، رزمایش پدافند غیرعامل زیستی در حوزههای تخصصی و عملیاتی مرزبانی زیستی، قرارگاه زیستی، عملیات دریایی و جستجو نجات دریایی، قرنطینه نباتی و قرنطینه دامی و انسانی با حضور مسوولان کشوری و استانی در بندر ویژه اقتصادی نوشهر برگزار شد.
*نگاه وزارت بهداشت بر محور پیشگیری است
معاون اجرایی مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در حاشیه این رزمایش گفت: نگاه وزارت بهداشت بر موضوع زیستی عمدتاً بر محور پیشگیری است و این رزمایش میتواند آمادگی ما را برای پاسخدهی در آینده بالا ببرد.
علی گل محمدی ضمن بیان اینکه در مجموعه نظام سلامت در جهان مقولهای تحت عنوان قوانین بینالمللی سلامت وجود دارد، افزود: یکی از اجزای پیشگیری همین برگزاری رزمایش است.
وی با بیان اینکه نگاه وزارت بهداشت بر موضوع زیستی عمدتاً بر محور پیشگیری است، افزود: از آنجایی که وضعیت زیستی ایران به خصوص نوار ساحلی مازندران، پایههایی برای برخی عوامل بیماریزا جهت رشد و تکثیر را به صورت یک بستر دارد، نگاه بر این است که این رزمایش میتواند آمادگی ما را برای پاسخدهی در آینده بالا ببرد.
معاون اجرایی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: از آنجایی که عامل بیماریزا مرز نمیشناسد پیشنهاد میکنیم در کنار برگزاری رزمایش، بتوانیم رزمایشهایی برای هماهنگی با کشورهای همسایه در صورت بروز موارد بیماری طراحی کنیم تا به موفقیتهای بالاتری دست پیدا کنیم.
*نگاه پیشگیرانه و آیندهنگری در مقابل تهدیدات زیستی
معاون فنی و زیربنایی پدافند غیرعامل کشور گفت: نگاه پیشگیرانه و آیندهنگری در مقابل تهدیدات زیستی از مؤلفههای اصلی و اساسی است.
مصطفی طزری در ادامه آیین رزمایش ملی ترکیبی پدافند غیرعامل با رویکرد زیستی که به میزبانی بندر نوشهر برگزار شد با تأکید بر اینکه حوزه زیستی بسیار مهم است، گفت: هر جایی که دشمن میتواند اثرگذاری داشته باشد حوزه مأموریتی سازمان پدافند غیرعامل است.
وی افزود: نگاه پیشگیرانه و آیندهنگری در مقابل تهدیدات زیستی از مؤلفههای اصلی و اساسی است و رزمایش از اساسیترین این مؤلفهها بهشمار میرود که سبب همافزایی ارگانها میشود.
معاون فنی و زیربنایی پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه رزمایش میتواند اشکالات و ایرادات را برطرف کند، افزود: هماهنگیهایی که از کنار رزمایشها حاصل میشود برای روزی که در شرایط واقعی بحران زیستی قرار گرفتیم، بتوانیم از پس آن بر بیاییم.
وی گفت: هر آنچه که مرتبط با وظایف بنادر است باید نگاه پیشگیرانه داشته باشیم و مانور را نباید بازی کرد بلکه باید اجرا کنیم.
طزری عنوان کرد: باید محیط واقعی در رزمایش رقم بخورد تا در روز حادثه احتمالی بتوانیم به بهترین شکل ممکن کنترل و مهار داشته باشیم.
*پیشگیری از تهدیدات زیستی در بنادر مازندران
سعید کیاکجوری مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران با اشاره به اینکه برابر جلسات متعدد با دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص ناقلین بیماریزا و بیماریهای واگیردار که میتواند از طریق بنادر مبدأ سایر کشورها به بنادر شمالی منتقل شود، اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان یک سازمان پیشرو که تلاش دارد انواع تهدیدات طبیعی و انسانساز را در بنادر کشور که مبادی ورود و خروج کالا و مسافر با سایر کشورها میباشد، مورد رصد قرار داده و در راستای آمادگی، بازتوانی و ارتقاء تابآوری با تدبیر و بینش گام بردارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران گفت: این رزمایش با حضور و مشارکت سازمان پدافند غیرعامل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و دیگر دستگاه های استانی و شهرستانی صبح چهارشنبه در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر برگزار شد.
وی ارتقاء آگاهی مدیران سازمانها در سطح کشور و دستگاههای اجرایی استانی و شهرستانی در زمینه انواع تهدیدات زیستی، ایجاد هماهنگی بین سازمانی و دستگاهی در مقابله با این تهدیدات، طراحی و تمرین سیستم فرماندهی حادثه(ICS) با حضور سایر ارگانها و دستگاههای برون سازمانی از مهمترین اهداف برگزاری رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل با رویکرد زیستی است.
در ادامه فرماندار نوشهر نیز وحدت عامل موفقیت و پیروزیها است، اظهار داشت: دشمن به این نتیجه رسید که با پدافند عامل حریف ما نیست و بنابراین با پدافند غیرعامل در حوزه زیستی، شیمیایی و... به دنبال ضربه زدن است.
وی ادامه داد: میزان بیماری سرطان در شهرستان نوشهر افزایش یافت که احتمال داده میشود یکی از عوامل اصلی آن، همین موضوعات پدافند غیرعامل با محوریت زیستی باشد.
رستم زرودی با بیان اینکه شهرستان نوشهر بیشترین ساحل را در استان مازندران دارد، افزود: متأسفانه تعداد ماهیان کفال در منطقه ما به شدت کاهش یافت که علت آن میتواند مشکلات زیست محیطی باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه نوشهر دارای ۴ دریاچه است، تصریح کرد: در برخی مناطق گیاهانی مشاهده شده است که بومی منطقه نیستند و به همین دلیل در حال تحقیقات بر روی این گیاهان هستیم تا اثرات احیاناً مخرب زیست محیطی آن مورد بررسی قرار گیرد.
فرماندار نوشهر با بیان اینکه ما از مشکلات زیستمحیطی اطلاعات کافی نداریم، تأکید کرد: باید پیشبینی و پیشگیری را در حوزه پدافند غیرعامل دستور کار داشته باشیم.
*برگزاری رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل در بالاترین
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی گفت: رزمایش ملی ترکیبی پدافند غیرعامل با رویکرد زیستی در بندر نوشهر در بالاترین سطح برگزار شد.
عبدالله جعفری در این آئین با بیان اینکه طراحی یا مانورهای پدافند غیرعامل در سه سطح ملی، منطقهای و مستقیم برای هر منطقه است، اظهار کرد: ۱۱ بندر بینالمللی درکشور داریم که سه بندر در شمال و ۸ بندر در جنوب کشور واقع شدهاند که این مانورها و رویکرد مدیریت بحران را امسال تجربه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه رزمایش ملی ترکیبی پدافند غیرعامل با رویکرد زیستی در بندر نوشهر در بالاترین سطح برگزار شد، ادامه داد: در این رزمایشها وضعیت مدیریت بحران خواهیم داشت تا اگر احیاناً در شرایط واقعی بحران قرار گرفتیم آمادگیهای لازم را داشته باشیم و هر کسی در قالب تیم ICS وظایف خود را بداند و به نحو مقتضی، بحران را مدیریت کند.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در آینده نزدیک نیز دو رزمایش سراسری در بندر امام خمینی (ره) و شهید رجایی خواهیم داشت و در سطوح منطقهای نیز تا پایان امسال، رزمایشی در بندر امیرآباد خواهیم داشت.
وی گفت: برگزاری این رزمایشها، ارگانها و نهادها را کنار هم جمع میکند تا هماهنگی لازم برای مواقع اضطراری داشته باشند.
پایان پیام/۸۶۰۶۱/غ